power by

power by

Sunday, September 9, 2012

Eh, Termengandung Laa Pulak!!!



Aku share satu gambar nie yang kalau baca nampak macam kelakar tapi bila renung balik, betul jugak ye. Point aku mudah, jauhi maksiat walaupun dunia kita sekarang nie terlalu global dan open sehinggakan benda-benda maksiat nie boleh dapat kat mana-mana saja. Hujung pangkalnya, macam mana kita nak kawal diri dan nafsu kita sendiri. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya, terlajak perbuatan nasiblah badan.






 Masa buat memang nikmat, tapi bila dah jadi macam tue, masing-masing tak mahu bertanggungjawab. Kalau iman masih ada di hati, selamatlah zuriat hasil terlajak tue. Kalau tak, alamatnya jumpa laa kat tepi-tepi jalan, dalam hutan atau dalam tong sampah. Aku pun tak tau macam mana punya kering hati orang yang buang anak nie.

 p/s: kalau dah tak tahan sangat tue, aku nasihatkan pi kawin saja lah...jangan tambah masalah orang.

No comments:

Post a Comment