power by

power by

Wednesday, May 16, 2012

Serius!!! Bahaya Nya French Fries Mc Donald's

wa jarang makan kat mc donald's,jika ada pun,just 2 kali setahun kot.... but benda nieh,wat wa x makan kat situ lagi.....


French Fries ummmmmm kaw2 sapa yang x pernah makan????? mesti pernah kan kat kfc, mc donald,sugarbun,buger king, or goreng sendiri kat rumah yang wa musykil and availble sangat...what the secret recepi mc donald's hingga French Fries nya leh tahan hingga bermingu2 ada yang sampai bertahun2.... experiment ini di buat oleh kawan2 wa di luar negara (hohohoho) mengkaji tahap ketahanan French Fries Mc donald's



 so what u thinking??? hahahaha and ini plak perbandingan antara French Fries kfc vs mc donald's


Lihat perbandingan antara kentang goreng Mc Donalds sebelah kiri dan kentang goreng Kentucky Fried Chicken (KFC) di sebelah kanan... Apa yang anda boleh lihat?? Yaa... Anda boleh nampak kentang goreng KFC telah menjadi buruk dan berkulat... Yaa... Anda juga boleh nampak kentang goreng Mc D, masih kekal denga keadaan asalnya... Jadi tahukah anda apa kesimpulannya?? Yaa... Kentang goreng Mc D... Mengandungi bahan pengawet... Jika tidak nasibnya akan sama seperti kentang goreng KFC... Menjadi buruk dan berkulat... Apapun perlu diingatkan... Perbandingan ini bukan dibuat di Malaysia... Tapi di luar negara... Bermakna... Produk KFC atau Mc D di Malaysia tidak terlibat... Tetapi eXception tak pasti adakah ianya dari bahan yang sama atau tidak... eXception perolehi dari laman web 9Gag... Kepada rakyat Malaysia... jika anda was-was... Sila buat ujikaji sebegini... Kemudian bandingkan... Tak perlu tiga tahun... 3 bulan pun dah cukup...(petikan ini di copy and paste dr blog lain hahaha)

 p/s wa x larang lu orang nak makan,but ikut logik pun,jam 7am lu telan French Fries tu,jam 9am dah kua balik dari sistem percernaan lu kot,xkan lerr sampai 2 minggu dalam perut lu hahahaha dont woryy lu ada duit lu makan,and lu makan lu tanggung...odiosss

No comments:

Post a Comment